Winnie een kater met diarree

Een kater die in de zomer altijd bij mij logeert in het kattenpension had al sinds een aantal maanden diarree. De eigenaresse was al met hem bij de dierenarts geweest en deze had haar een antibiotica kuur meegegeven en speciaal voer. Echter de diarree was na een aantal maanden nog niet over. Ik heb toen voorgesteld aan de eigenaresse dat ze een keer op consult zou komen met deze kater. Na een anamnese afgenomen te hebben kwam er eigenlijk in eerste instantie geen enkel apart symptoom uit. Toen ik de moed al bijna had opgegeven vertelde de eigenaresse dat als ze met een chocoladepapiertje knisperde Winnie dan al voor haar stond, hij was gek op chocola. N.B. Chocola is zeer giftig voor katten!!..
Dit is natuurlijk een heel apart symptoom voor een kat. In de homeopathie zijn we dan ook meestal op zoek naar hele aparte of bijzondere symptomen. In mijn repertorium stond bij desire chocola het middel Lycopodium ofwel grote wolfsklauw. Dit middel wordt ook vaak gegeven bij spijsverteringsproblemen en bleek het middel te zijn wat Winnie nodig had.
Nadat de kater het middel een aantal keren had gekregen bleek hij geen diarree meer te hebben en was veel vrolijker. Het leuke was dat wanneer hij het middel kreeg, hij op zijn rug ging liggen om het uit het spuitje te likken. Hij speelde veel meer volgens de bazin en heeft gelukkig geen diarree meer gehad nadien

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s